Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Haparandabor fattigast

Publicerat onsdag 16 januari 2002 kl 14.11
Norrbottningarna är fattigast i landet och stockholmarna är rikast . Det visar en sammanställning av hushållens förmögenheter 1999.
Det är bankkoncernen Nordea som tillsammans med nationalekonomen Lennart Berg vid Uppsala universitet och Statistiska centralbyrån ställt samman förmögenhetsutvecklingen i landet och fördelningen av densamma. Rikast är hushållen i Danderyd, som i snitt är 28 gånger rikare än hushållen i Haparanda, som tillsammans med Timrå innehar bottenplaceringen när det handlar om förmögenhet. Norrbottens län har de fattigaste invånarna och Stockholms län har de rikaste. Ett genomsnittligt hushåll i Stockholm har en förmögenhet på 660 000 kronor, vilket är nästan 3 gånger så mycket som snittet i Norrbotten.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.