Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Norrbotten/Västerbotten

Ökad köttproduktion i norr

Publicerat onsdag 9 juni 2010 kl 14.25
Från vänster:Mikael Karlgren, Karlgrens Slakteri, Ingemar Hansson, Norrbottensgården Slakteri, Mikael Hugoson, Nyhléns Hugoson Kött, Karin Stenman, projektledare Hushållningssällskapet, Anders Nilsson, nötköttsproducent Niemisel, Erik Isaksson, rådgivare Hushållningssällskapet.

Efterfrågan på lokalproducerat kött är i dag större än tillgången. Därför startar nu en kraftsamling i Norrbotten och Västerbotten som ska öka tillgången av lokalt kött i butikerna och tillgodose charkindustrins behov av lokala råvaror.

Projektet "Framtida köttproduktion i norr" som drivs av Hushållningssällskapet ska genomförs under två år och målet är att öka självförsörjningsgraden i våra nordligaste län, från 50 till 60 procent.

Projektet kommer bland annat att erbjuda produktionsrådgivning till lantbrukarna, både individuella utvecklingsinsatser och gemensamma aktiviteter såsom seminarier och studieresor.

Flera stora köttförädlingsföretag går in som finansiärer i projektet, tillsammans med pengar från Landsbygdsprogrammet och Hushållningssällskapet. Den totala budgeten för projektet ligger på 2,3 miljoner kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".