Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Norrbotten

Sommarlovet är här

Uppdaterat fredag 11 juni 2010 kl 15.35
Publicerat fredag 11 juni 2010 kl 12.21
1 av 20
Bergaskolans lågstadieelever sjunger Idas sommarvisa i Kiruna kyrka. Foto: Anneli Lindbäck/Sveriges Radio.
2 av 20
De allra flesta avgångsklasserna valde att åka med lastbilar runt om i stan för att fira sin examen. Foto: Carin Sjöblom/Sveriges Radio Norrbotten.
3 av 20
Första omgången studenter som släpps ut från kvarteret Kungsfågeln i Luleå. Foto: Carin Sjöblom/Sveriges Radio Norrbotten.
4 av 20
Mona Johansson, som gick ut från omvårdnadsprogrammet. Foto: Carin Sjöblom/Sveriges Radio Norrbotten.
5 av 20
Linnea, som gick ut från idrottsprogrammet. Foto: Carin Sjöblom/Sveriges Radio Norrbotten.
6 av 20
Sofia Rönnkvist och Simon Engman, som gick ut från idrottsprogrammet, lyste av lycka. Foto: Carin Sjöblom/Sveriges Radio Norrbotten.
7 av 20
Erik Sturk, lämnade hockeygymnasiet efter tre år. Foto: Carin Sjöblom/Sveriges Radio Norrbotten.
8 av 20
Klass efter klass strömmade ut och sjöng på trappan. Foto: Carin Sjöblom/Sveriges Radio Norrbotten.
9 av 20
Simon Josbrandt som gick ut idrottsprogrammet hade förhoppningar om att kunna ägna sig åt renskötsel i framtiden. Foto: Carin Sjöblom/Sveriges Radio Norrbotten.
10 av 20
Emelie Dahlgren och Malin Krutrök var två av alla de studenter som gick ut från idrottsprogrammet. Foto: Carin Sjöblom/Sveriges Radio Norrbotten.
11 av 20
Lydia Wennberg som lämnade idrottsprogrammet hade blandade känslor denna dag. Foto: Carin Sjöblom/Sveriges Radio Norrbotten.
12 av 20
Emelie Sjöberg som gått idrottsprogrammet tänker satsa på något yrke inom hälso- och friskvård i framtiden. Foto: Carin Sjöblom/Sveriges Radio Norrbotten.
13 av 20
Lastbilarna och de andra flaken som körde studenterna runt i Luleå var alla prydda med björkkvistar, ballonger och plakat. Foto: Carin Sjöblom/Sveriges Radio Norrbotten.
14 av 20
Moa Sandberg. Foto: Anneli Lindbäck/Sveriges Radio
15 av 20
Lisa Nilsson. Foto: Anneli Lindbäck/Sveriges Radio
16 av 20
Det bjöds glass på Bergaskolan i Kiruna. Foto: Anneli Lindbäck/Sveriges Radio
17 av 20
Arvid Salomonsson Lindbäck. Foto: Anneli Lindbäck/Sveriges Radio
18 av 20
Filip Mella. Foto: Anneli Lindbäck/Sveriges Radio
19 av 20
Elvis Lantto. Foto: Anneli Lindbäck/Sveriges Radio
20 av 20

Idag fick såväl elever som lärare runt om Norrbotten sommarlov. Vi valde att spegla slutexamen i gymnasiebyn i Luleå och så besökte vi Bergaskolan i Kiruna där förskoleklassen gick ut på sitt allra första sommarlov.

Idag började sommarlovet för länets alla skolbarn. 

Flaggan var hissad, solen sken och en del föräldrar och lärare hade tårar i ögonen. På Bergaskolan i Kiruna var barnen i förskoleklassen förväntansfulla. Deras första skolår är över och nu väntar det första sommarlovet.

Barnen i förskoleklassen fick diplom och var alla så stolta över att ha lärt sig läsa under skolåret. Men nu ser de fram emot ett sommarlov med, bad, brännboll, cykling, bröllop, fiske och tid för kompisar.

I bland annat gymnasiebyn i Luleå tog hundratalet studenter examen från sina gymnasieprogram. De gick ut på sitt sista sommarlov. Vi fanns på plats och försökte spegla lyckan och glädjen från studentutsläppet vid kvarteret Kungsfågeln.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".