Konståkning

Majorov ångrar sig: "Jag är ingen dålig person"

Publicerat tisdag 21 december 2010 kl 09:00
Uppdaterat, tisdag 21 december 2010 kl 13:38
Alexander Majorov. Foto: André Pettersson/Sveriges Radio.
1 av 2
Alexander Majorov. Foto: André Pettersson/Sveriges Radio.
2 av 2

Konståkaren Alexander Majorov från Luleå är i blåsväder. I besvikelse över en missad EM-plats skrev han rastistiska och sexistiska uttalanden om landslagsledningen på Facebook.

I ett inlägg på Facebook skrev 19-åringen, om landslagsledningen, att de är; "jävla fittor. Fuck everyone. Nu slutar jag med konståkningen". Detta enligt Aftonbladet.

Idag säger Alexander Majorov till P4 Norrbotten att han ångrar det han skrev och uttryckte sig som han gjorde.

– Jag var besviken över att jag inte blev uttagen till EM på grund av ett dåligt SM, när de sagt att SM inte var avgörande, säger han.

– Jag ville få tröst av mina kompisar, men jag ångrar det jag skrev och trodde aldrig det skulle bli en tidningsartikel av det, säger Alexander Majorov som också påpekar att han aldrig skulle säga sådana ord till en vuxen.

När han lugnat ner sig insåg han att det var dumt att skriva som han skrev, så han tog bort det ganska snabbt från Facebook. Men då var skadan redan skedd.

– Jag är ingen dålig person och absolut inte rasist, säger Majorov som inte kommer att sluta med konståkningen.

Förbundets ordförande Maria Meyer-Martins vet i dag inte om Majorov kommer att få något straff.

– Jag har inte pratat med alla än så jag kan inte uttala mig om det. Vi förstår att han är besviken, men vi noterar också att han tagit bort detta från Facebook och bett om ursäkt, säger Maria Meyer-Martins till Radiosporten och berättar att man kommer göra en inter utredning.

Alexander Majorov siktar närmast på junior-VM som kommer att avgöras i Korea i februari. Där hoppas han kunna ta en medalj.

Skriv ut

Dela

Användarkommentarer

Kommentera

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler