Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
KALIX

Omorganisation försenar tidningarna

Publicerat måndag 28 februari 2011 kl 05.41
"Man blir ju mer och mer frågande till om de är känslolösa"
(1:37 min)

Efter tidningstjänst omorganisation i Kalix har flera abonnenter drabbats av att morgontidningen blivit flera timmar sen och kommer först på eftermiddagen.

Det är upprörda känslor i många byar i den östra delen av Kalix kommun, efter att tidningsutdelningen omorganiserats. Det handlar om byarna Sockenträsk, Lomben, Klinten, Storsien, Stora Lappträsk och Lilla Lapptärsk.

K-G Lindbäck bor i Storsien, som är en av de byar som drabbats av förseningarna.

– Vi blir ju störda och nu har vi fått meddelande att det kommer bli ytterligare sent, säger K-G Lindbäck.

Han får nu tidningen vid 14.30-tiden på eftermiddagen, vilket han anser är alldeles för sent. Som förklaring till de förändrade turerna har de fått ekonomiska skäl. Sedan spelar även läget på själva utdelningsturen roll för när tidningen kommer.

Imorgon ska det hållas ytterligare ett möte med Posten och Tidningstjänst, men hittills har inte samtalen gett något resultat.

– Man blir mer och frågande till om Posten är känslolösa, säger K-G Lindbäck.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".