Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Arvidsjaur

Ser allvarligt på krogbråket

Publicerat fredag 4 mars 2011 kl 05.26
"De ser allvarligt på det inträffade"
(1:08 min)
Olof Granander, chef för I 19, där vinterenheten i Arvidsjaur ingår

Den belgiska försvarsmakten ser allvarligt på att tre belgiska militärer nu sitter häktade misstänkta för bland annat misshandel efter krogslagsmålet i Arvidsjaur.

  -- De rapporter jag fått är att de ser mycket allvarligt på det inträffade, säger Olof Granander chef för I19 i där Vinterenheten i Arvidsjaur ingår.

Enligt Olof Granander så har den svenska och den belgiska försvarsledningen varit i kontakt med varandra. Och den belgiska försvarsmakten har också varit i kontakt med de tre häktade. Men från den Belgiska ambassaden vill man inte kommentera det inträffade eller vad som görs.

Vinterenheten i Arvidsjaur ingår i I19 i Boden dit militärer inbjuds för att träna i vinterklimat. Men det är inte första gången utländska militärer som varit i Arvidsjaur hamnat i bråk. För ett år sedan var en grupp Holländska militärer i slagsmål.

- Det är därför det är ännu mer angeläget att vi tar en diskussion framför allt med de lokala myndigheterna. På regementet så tittar vi över om vi kan förändra mottagandet och om vi hittar några metoder för att förebygga den här typen av händelser i framtiden när vi har utländska gäster. Och för våran del måste vi vara tydliga med vad vi förväntar oss av våra utländska gäster, säger Olof Granander.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".