Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett utsläpp av fluorvätesyra har inträffat i en industrilokal i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.
(Publicerat igår kl 12.51)

Rysk skog viktig för Norrbotten

Publicerat tisdag 26 februari 2002 kl 12.07
Det finns stora möjligheter när det gäller de ryska skogstillgångarna inom Barentsregionen. Det anser Skogsstyrelsens Generaldirektör Maria Norrfalk som deltog i en Barents- och EU konferens i Luleå i veckan.
Skogen är viktig för länderna inom EU:s Nordliga Dimension och i Barentsregionen, det konstaterade Maria Norrfalk under en konferens i Luleå i början av den här veckan. 42 procent av Europas skogstillgångar finns i Sverige och Finland. Det motsvarar ungefär 48 miljoner hektar. Lägger man till Norge rör det sig om totalt 58 miljoner hektar. I Nordvästra delen av Ryssland, den delen som tillhör Barentsregionen, finns enligt Maria Norrfalk 70 miljoner hektar skog. Här finns stora möjligheter att göra mer, säger hon och syftar på de problem som finns i Ryssland. Hon kostaterar att det ryska skogsbruket lider av stora strukturella problem som till exempel låg mekanisering, bristande infrastruktur och att själva systemet för skogsbruk inte är i ordning. Maria Norrfalk citerade en rysk minister med ansvar för skog som sa: ''Vi avverkar skog men i vår statskassa hamnar bara sågspån''. Norrfalk anser att man kan hjälpa till på flera områden via Barentssamarbetet, till exempel skogspolitik, lagstiftning och administration.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".