Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
NORRBOTTEN

Vackraste hygget utsett

Publicerat måndag 24 oktober 2011 kl 14.01
"Jag är mallig och stolt"
(1:29 min)
1 av 2
Årets vackraste hygge 2011 ser ut så här. Foto: Johannes Kvist/Sveriges Radio
2 av 2
Anders Nenzén och pristagaren Aina Nilsson. Foto: Johannes Kvist/ Sveriges Radio

Norrbottens vackraste hygge 2011 finns i Måttsund och ägaren heter Aina Nilsson. Det menar samverkansorganet Skoglig Samverkan i Norrbotten som idag delade ut sitt pris för första gången.

"Ett vackert hygge som väl representerar det moderna skogsbruket i Norrbottens föränderliga kulturlandskap". Så lyder en del av motiveringen som lästes upp då skogägaren Aina Nilsson fick motta sitt pris.

Priset delades ut på det tio hektar stora hygget, en storlek som kan kan jämföras med ett område lika stort som 15 fotbollsplaner.

– Det känns jättebra, man känner att man växer, sa skogsägaren Aina Nlsson från Måttsund.

Totalt tio hyggen runt om i de norrbottniska skogarna nominerades till priset. Och Anders Nenzén som är verksamhetsledare och idag agerade prisutdelare menar att priset kommit till för att lyfta fram en annan bild än den som kanske oftast ges kring hyggen.

– Tanken är att öka förståelsen för hyggen. Ett hygge kan faktiskt bidra till den gemensamma välfärden och inte bara till virkesindustrin, säger Anders Nenzén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".