Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Norrbotten

Selen minskar dödligheten i bröstcancer

Publicerat måndag 13 augusti 2012 kl 14.37
Foto: Linda Forsell/SvD/Scanpix

Selenrik mat minskar dödligheten i bröstcancer, det visar en studie vid Karolinska institutet

Kvinnor som äter en selenrik kost har en lägre dödlighet än kvinnor som bara får i sig lite selen, det framgår av studien som följt 3000 kvinnor i 22 år.

– Våra resultat talar för att selen i maten kan förbättra överlevnadschanserna för kvinnor med bröstcancer, säger Alicja Wolk, professor i nutritionsepidemiologi vid Karolinska institutet, till UNT.

Selen finns främst i fisk och mjölkprodukter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".