Jokkmokk

Beslutet om 101-åriga Anna kanske överklagas

Publicerat fredag 16 november 2012 kl 14:46

Igår kom beskedet från en enig Förvaltningsdomstol, att 101-åriga Anna Lundvall ska få plats på ett äldreboende.

Hennes ansökan har tidigare avslagits av Jokkmokks kommun med motiveringen att hon är för pigg. Jokkmokks socialchef Ted Sandin säger att det ännu inte är klart om kommunen kommer att överklaga i sin tur:

  – Jag har precis tagit del av hur Förvaltningsrätten ser på saken och vill inte uttala mig om det enskilda fallet, utan mer generellt. Och jag tycker det är bra att man gjort en överklagan eftersom det är det systemet vi har. Det innebär att vi sätter oss ner och tittar på ett överklagandet, ser hur vi ska gå vidare. Om det handlar om våra riktlinjer eller om den möjligheten vi också har, om vi ska gå vidare i vår tur till högre instans, under förutsättning att vi får ett prövningstillstånd.

Kommer ni att gå vidare?

  – Det är alldeles för tidigt att säga. Det är socialnämnden som tagit riktlinjerna, så det är därför även socialnämnden som fattar beslutet om vi ska gå vidare, säger socialchefen Ted Sandin.

Hur tror du andra uppfattar det här?

  – Om jag uttalar mig generellt om beslut som går emot enskilda, så är det lätt att man lägger in känslor i det. Jag har inga synpunkter på det, utan kan förstå att man ser det utifrån ett känsloperspektiv, säger Ted Sandin.

Skriv ut

Mer om …

Jokkmokk

Dela

Användarkommentarer

Kommentera

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler