Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner i industri på Sjöhagsvägen 14 med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla som befinner sig i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.
(Publicerat idag kl 11.22)
P4 Västmanland

TBC minskar på Kola

Publicerat lördag 30 mars 2002 kl 08.51
Ett hälsoprojekt med Norrbottnisk medverkan har gjort att utvecklingen av tuberkulos på fängelser och häkten i nordvästra Ryssland har bromsats.
Antalet fångar på kriminalvårdsanstalter i Murmansk, Archangelsk och Karelen som insjuknat i tuberkulos har minskat enligt preliminära uppgifter. Det bekräftar en av tre personer från Norrbottens Landsting, infektionsläkaren Anders Nystedt, som i flera år arbetat med ett projekt för att minska antalet TBC smittade fångar på fängelser och häkten i nordvästra Ryssland. Det handlar i första hand om att få stopp på nytillskottet av TBC smittade fångar, enligt Anders Nystedt. Han har nya uppgifter från ett fängelse i Archangelsk där antalet fångar som insjuknat i tuberkulos minskat från 100 smittade1999 till 36 år 2000 och 21 insjuknade 2001. Anledningen till att färre insjuknat i TBC är, enligt Anders Nystedt, att man lyckats komma tillrätta med fångarnas grundläggande levnadsförhållanden när det till exempel gäller mat, motion och hygien.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".