Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Baracker åt missbrukare i Piteå

Publicerat lördag 30 mars 2002 kl 10.52
Bostadslösa missbrukare i Norrbotten har små chanser att få lägenhet hos kommunala bostadsbolag, visar en rundringning som Norrbottensnytt gjort.
I Piteå där det idag finns 27 missbrukare utan egen bostad, vill därför socialnämndens ordförande ordna ett tillfälligt barackboende för missbrukare som inte har någonstans att ta vägen. - Det är enda lösningen säger Maj-Britt Lindström ordförande i socialnämden i Piteå. Det föreslagna barackboendet i Piteå skulle ge fem av Piteås 27 bostadslösa missbrukare tak över huvudet. Men förslaget har kritiserats hårt av både Länkarna och KRIS- Kriminellas Revansch I Samhället, som menar att det skulle bli en kåkstad där missbrukarna kan samlas och spriten och drogerna flöda fritt. Den tänkta placeringen av de mobila bostäderna - på Öhns industriområde i Öjebyn - har också kritiserats från både företagare och boende i närheten. Beslutet om barackboende i Piteå har därför dragit ut på tiden. Vid det senaste mötet återremitterades ärendet till partierna och först senare i vår kommer socialnämden i Piteå att ta upp frågan igen.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.