Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett utsläpp av fluorvätesyra har inträffat i en industrilokal i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.
(Publicerat idag kl 12.51)

Allmännyttan måste ta mer ansvar

Publicerat tisdag 2 april 2002 kl 13.39
De kommunala bostadsbolagen måste ta mer ansvar för bostadslösa, tycker Ingegerd Svanberg socialsekreterare i Bodens kommun.
Flera andra socialförvaltningar i länet håller med om att de kommunla bostadsbolagen inte tar tillräckligt stort ansvar för bostadslösa missbrukare. - Det kan inte enbart vara socialförvaltningen, som ska ta det sociala ansvaret, säger Ingegerd Svanberg och efterlyser klarare riktlinjer från poltikerna. I Boden fanns förut en person som arbetade som en länk mellan socialförvaltningen och det kommunla bostadsbolaget för att öka förståelsen för varandras problem. I Gällivare har den tjänsten också funnits, men plockats bort. I Piteå och Luleå finns fortfarande samarbetet kvar mellan socialen och allmännyttan. I Luleå är det socionomen Sören Boström som har det uppgiften och han tycker att det fungerar bra. - Många gånger kan jag förhindra att stökiga hyresgäster vräks säger Sören Boström. Men de kommunala bostadsbolagen har egentligen ingen skyldighet att göra skillnad på hyresgäster.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".