Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner i ett batterilager med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledare uppmanar alla som befinner sig i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Malmöhus.
(Publicerat idag kl 12.55)

Kyrkomusikerna bildar en egen kör i Luleå stift

Publicerat tisdag 4 juni 2013 kl 17.12
" Det ska vara riktigt röjigt och glädjefyllt"
(1:45 min)
1 av 12
Eva Edström, kyrkomusiker i Piteå församling. Foto: Carin Sjöblom/ Sveriges Radio.
2 av 12
Kyrkomusiker och organister från Norrbotten och Västerbotten deltog i de två inspirationsdagarna i Luleå domkyrka. Foto: Carin Sjöblom/ Sveriges Radio.
3 av 12
Omslaget till nothäftet för verket "O hur saligt att få vandra". Foto: Carin Sjöblom/ Sveriges Radio.
4 av 12
Kyrkomusiker och organister från hela Luleå stift deltog i Musikforum. Foto: Carin Sjöblom/ Sveriges Radio.
5 av 12
Andreas Söderberg leder repetitionerna av sitt eget verk "O hur saligt att få vandra". Foto: Carin Sjöblom/ Sveriges Radio.
6 av 12
Ett nothäfte. Foto: Carin Sjöblom/ Sveriges Radio.
7 av 12
Andreas Söderberg, organist i Nederluleå församling i Gammelstad. Foto: Carin Sjöblom/ Sveriges Radio.
8 av 12
Andreas Söderberg vid flygeln i Luleå domkyrka. Foto: Carin Sjöblom/ Sveriges Radio.
9 av 12
Anderas Söderberg, som är organist i Nederluleå församling i Gammelstad ledde repetitionerna. Foto: Carin Sjöblom/ Sveriges Radio.
10 av 12
Kyrkomusikerna stretchade också innan uppsjungningen började. Foto: Carin Sjöblom/ Sveriges Radio.
11 av 12
Kyrkomusikerna började sin uppvärmning med lite gymnastik. Foto: Carin Sjöblom/ Sveriges Radio.
12 av 12
Svenska kyrkans flagga vajade utanför domkyrkan i Luleå. Foto: Carin Sjöblom/ Sveriges Radio.

Ett 80-tal kyrkomusiker från Svenska kyrkans församlingar i Norrbotten och Västerbotten har samlats i Luleå för att under två dagar få inspireras och utbyta erfarenheter. Dessutom så ska de ikväll framföra beställningsverket "O hur saligt att få vandra".

Idag och imorgon är ett 80-tal av totalt ungefär 140 kyrkomusiker från Svenska kyrkans församlingar i Luleå stift samlade i Luleå för att under deras varannat år återkommande Musikerforum få inspiration, samtidigt som de utbyter erfarenheter.

Musikerna ska i kväll framföra beställningsverket "O hur saligt att få vandra", skrivet av Andreas Söderberg, organist i Nederluleå församling.

Kyrkomusikerna, som annars leder och får körsångare att framföra deras arrangemang av sånger och psalmer, ska nu själva stå och framföra ett verk som specialskrivits för dem, men som också ska kunna användas av körer med amatörsångare.

– Skriver man för enkelt blir det tråkigt och broderar man ut är risken att det blir för svårt. Det ska vara riktigt röjigt och glädjefyllt, säger Andreas Söderberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".