Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Norrbotten

Sällan det är kött från länet på tallriken

Publicerat torsdag 20 juni 2013 kl 18.06

Endast var tionde tallrik på restaurangerna i Norrbotten innehåller kött från länet. De flesta restaurangerna väljer att gå via stora grossister som ofta inte har lokalt kött i sortimentet. Det visar en enkät som LRF Norrbotten låtit göra bland cirka 70 restaurangägare, kockar och köksmästare

Anledningen till att det lokala köttet är sällsynt på tallrikarna är att många större restauranger anser det för tidskrävande att beställa. Det är lättare att vända sig till en grossist som ofta saknar lokalt kött.

De mindre restaurangerna däremot försöker i större utsträckning att köpa lokalt. När det gäller mejerivaror är siffran för det lokala betydligt högre. Här består dessa till två tredjedelar av lokala produkter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".