Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Nya jobb till länet

Publicerat onsdag 24 april 2002 kl 05.30
Försäkringskassans länskontor i Luleå har goda chanser att få en specialistenhet för efterlevandepensioner som ska serva hela landet. Det innebär i så fall 40 nya jobb till Norrbotten.
På torsdag tar regeringen beslut om specialistcentret ska placeras i Norrbotten eller i Dalarna. Det är regeringen som från början gett Riksförsäkringsverket, RFV, i uppdrag att utreda hur man kan koncentrera handläggningen av efterlevandepension, en komplicerad fråga som innehåller många olika pensionsformer. RFV har i sin tur föreslagit att handläggningen koncentreras till ett länsförsäkringkontor och valt ut två kandidatlän som uppfyller vissa krav, t ex erfarenhet av att handlägga ett slags ärende på en enda plats i länet och att ha bra arbetsmetoder. De utvalda försäkringskassorna är Norrbotten och Dalarna och på torsdag avgör regeringen frågan.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".