Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

LKAB omorganiserar - sex personer får lämna ledningen

Publicerat fredag 4 december 2015 kl 08.20
LKAB Logotype

Sex personer får lämna LKAB:s koncernledning när bolaget nu omorganiseras.

Det handlar bland annat om hållbarhetsdirektören Anders Furbeck, kommunikationsdirektören Frank Hojem och Per-Erik Lindvall som varit LKAB:s direktör i teknik- och affärsutveckling.

Den nya koncernen leds av vd:n och koncernchefen Jan Moström och vid sin sida har han valt att ha tre personer som kommer från hans tidigare bolag Boliden. De får jobben som ekonomidirektör, produktionsdirektör Norra och produktionsdirektör Södra.

Därutöver får fyra redan LKAB:anställda plats i koncernledningen.

LKAB:s nya koncernledning:

Jan Moström, vd och koncernchef. Anställd i LKAB sedan augusti 2015, dessförinnan produktionsdirektör för Bolidens gruvor.

Grete Solvang Stoltz, HR och Hållbarhet. Grete har varit anställd i LKAB sedan 2009 och kommer senast från befattningen HR direktör.

Leif Boström, divisionen Specialprodukter. Leif har varit anställd i LKAB sedan 1992 och kommer senast från befattningen som vd för dotterbolaget LKAB Minerals.

Markus Petäjäniemi, Marknad och Logistik. Markus har varit anställd i LKAB sedan 2005 och kommer senast från befattningen som produktionsdirektör.

Åsa Sundqvist, Verksamhetssupport och Affärsutveckling.  Åsa har varit anställd i LKAB sedan 2000 och kommer senast från befattningen som gruvchef för Vitåforsgruvan i Malmberget.

Magnus Arnkvist, ny produktionsdirektör Södra. Magnus har erfarenhet från ledande befattningar inom framförallt Boliden samt från andra företag inom gruvindustrin så väl i Sverige som internationellt. Magnus har varit vd för Bergteamet AB och driver idag egen konsultverksamhet.

Peter Hansson, ny ekonomidirektör. Peter är idag personal-, kommunikations- och administrativ chef för Boliden Gruvor. Han har tidigare haft olika ekonombefattningar inom Boliden bland annat som controller, skatteansvarig samt ekonomichef för Bolidens gruvor. Peter har också bakgrund från Skatteverket.

Stefan Rommedahl, ny produktionsdirektör Norra. Stefan kommer från en befattning som vd för Bolidens zinkgruva i Tara på Irland. Han har bakgrund från olika ledande befattningar inom Boliden, bland annat som gruvchef för Aitik. Stefan har också arbetat som vd för Zinkgruvan AB.

Följande personer lämnar LKAB:s koncernledning:

Anders Furbeck, hållbarhetsdirektör 
Frank Hojem, kommunikationsdirektör
Katarina Holmgren, ekonomidirektör 
Monica Bellgran, direktör forskning och utveckling
Per-Erik Lindvall, direktör teknik- och affärsutveckling
Peter Schmid, marknadsdirektör

Källa: LKAB

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".