Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Bakom kulisserna på Nobelfesten

Publicerat onsdag 9 december 2015 kl 10.30
"Allt det där är en villfarelse"
(3:06 min)
Nobelfesten. Foto: Jan Collsjiöö/TT.
Nobelfesten. Foto: Jan Collsjiöö/TT.

Kenneth Åkerlund från Jokkmokk har varit servitör på Nobelfesten i 18 år. Hör honom berätta i P4 Norrbotten hur det är att servera kända gäster - och vilken mat personalen får.

– Sådana som inte är initierade brukar alltid fråga mig om jag får flygresa, hotell och äta av maten vi serverar, berättar Kenneth Åkerlund från Jokkmokk. 

– Det är både dåligt betalt och allt får man i stort sett betala själv.

Men Åkerlund har serverat i 18 år, och gör det för att det är ett roligt och ärofyllt uppdrag.

– Man har blivit ett team, och en del av mina vänner har varit där lika många gånger som mig. Det blir som en trivselklubb.

I klippet kan du höra Åkerlund berätta om den gäst han är mest stolt över att ha serverat - och då han bröt mot reglerna...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".