Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Nu är det säsong för korv

Publicerat onsdag 4 maj 2016 kl 11.10
Charkuteristen Janne Pettersson: Folk vill ha korv
(4:43 min)
Fredrik och Janne Pettersson tillsammans med några falukorvsringar. Foto: Tova Nilsson/Sveriges Radio
1 av 2
Fredrik och Janne Pettersson med falukorvar, en klassiker att grilla. Foto: Tova Nilsson/Sveriges Radio
En halvdan falukorv tillverkad av en radioreporter och korvsmet bredvid. Foto: Tova Nilsson/Sveriges Radio
2 av 2
Så här kan en falurkorv också se ut - om en radioreporter har gjort den. Foto: Tova Nilsson/Sveriges Radio

Charkuteristen Janne Pettersson märker att folk har fått sug efter grillad korv i det varma vårvädret. 

Grillarna kommer fram när solstrålarna börjar värma. En klassiker både i stekpannan och på grillen är förstås korven.  

– Korvförsäljningen ökar, folk vill ha spiralkorv, chorizo, grillkorv och falukorv. Det berättar charkuteristen Janne Pettersson i Luleå. Han har korvtillverkning i blodet som tredje generation i branschen. 

Att göra korv visar sig vara svårare än man kanske kan tro, något som vår reporter får erfara. Lyssna på hur det gick i ljudklippet. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".