Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

När glassen är nyttig

Publicerat måndag 9 maj 2016 kl 08.16
"Det är lite som trolleri, det blir en fantastisk vit mjukglass"
(3:07 min)
Här serveras banan- och mangoglass.
1 av 2
Här serveras banan- och mangoglass. Foto: Marianne Bertilsdotter.
Så här kan en cashewglass se ut. Foto: Marianne Bertilsdotter.
2 av 2
Så här kan en cashewglass se ut. Foto: Marianne Bertilsdotter.

Glass är gott, men den behöver inte vara onyttig. Det menar Marianne Bertilsdotter från Vidsel, som bland annat bjuder på banan- och ärtglass.

Marianne Bertilsdotter ger förslag på hur du kan göra din egen rawfoodglass:

Banan/mangoglass:
2 frysta skivade bananer
2 dl frysta mangobitar
Mixa i matberedare till en mjukglass, toppa med bär

Mango/banan/limeglass:
2 dl frysta mangobitar
2 msk lime
1 fryst avokado i bitar
Mixa till glass i matberedare

Banan/ärtglass:
2 frysta bananer
2 dl frysta gröna ärtor
2 msk agavesirap eller 3 dadlar för sötma
2 msk limejuice
Mixa i matberedare

Cashewchokladglass:
2 dl naturella cashewnötter
4dl vatten
Detta mixas och sedan silar du av nötrester
Blanda cashewgrädden med:
3 tsk raw kakao
1/2 tsk vaniljpulver
en nypa salt
1 msk smält kokosolja
3 msk agavesirap

Vispa ordentligt och kör sedan i ca 30 min i glassmaskin
Istället för choklad kan du smaksätta glassen med bär av olika slag

Topping:
En god topping blir det att blanda 1 dl smält kokosolja med 3 msk raw kakao ( eller vanlig)
3 msk agavesirap, vispa ihop och ringla över glassen



Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".