Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Calle Norrbin åt entrecôte med rotfrukter – inför varje match

Uppdaterat fredag 2 december 2016 kl 16.55
Publicerat fredag 2 december 2016 kl 15.00
"Då kan jag inte skylla på vad jag åt"
(3:13 min)
Calle Norrbin och P4 Norrbottens Lena Callne i studion.
1 av 8
Calle Norrbin och P4 Norrbottens Lena Callne i studion. Foto: André Pettersson/Sveriges Radio.
IFK Luleås Kalle Norrbin.
2 av 8
IFK Luleås Kalle Norrbin. Foto: Sara Andersson/Sveriges Radio.
IFK Luleås Calle Norrbin mot Karlbergs BK i Arcushallen.
3 av 8
IFK Luleås Calle Norrbin mot Karlbergs BK i Arcushallen. Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder.
IFK Luleås lagkapten Carl-Johan Norrbin ställer upp för hörna tillsammans med Magnus Tappert och Daniel Andersson
4 av 8
IFK Luleås lagkapten Carl-Johan Norrbin ställer upp för hörna tillsammans med Magnus Tappert och Daniel Andersson. Foto: Hjalmar Lindberg/Sveriges Radio
IFK Luleås Kalle Norrbin, 2013-06-16, Foto: Sara Andersson / Sveriges Radio
5 av 8
IFK Luleås Kalle Norrbin, Foto: Sara Andersson / Sveriges Radio
IFK Luleås Kalle Norrbin med en minneströja för bortgångne Victor Brännström efter segern mot Vasalund. Foto: André Pettersson/Sveriges Radio.
6 av 8
IFK Luleås Kalle Norrbin med en minneströja för bortgångne Victor Brännström efter segern mot Vasalund. Foto: André Pettersson/Sveriges Radio.
IFK Luleås Kalle Norrbin och Bodens BK:s Emil Johansson i DM-finalen i fotboll 2012. Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder.
7 av 8
IFK Luleås Kalle Norrbin och Bodens BK:s Emil Johansson i DM-finalen2012. Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder.
IFK Luleås Kalle Norrbin och Bodens BK:s tränare Ivan Nordqvist i studion. Foto: André Pettersson/Sveriges Radio.
8 av 8
IFK Luleås Kalle Norrbin och Bodens BK:s tränare Ivan Nordqvist i studion. Foto: André Pettersson/Sveriges Radio.

IFK Luleås lagkapten Calle Norrbin la fotbollsskorna på hyllan efter den gångna säsongen. I P4 Norrbotten berättar han om de viktiga rutinerna med samma mat inför varje match.

Veckans fredagsgäst har en okänd karriär som handmodell även om det varit fötterna som varit i fokus under större delen av hans liv, eller i alla fall vad fötterna kan göra med en boll.

Yngst av tre syskon tar han sig an livet och världen med självklarhet och självlysande energi. Det han gör, det gör han med 100 procent, något som 2009 bland annat tog sig uttryck i att han fick rollen som lagkapten i IFK Luleå.

För en knapp månad sedan var han med och säkrade att laget får fortsätta spela i division 1 - medan han själv riktar fokus mot något annat, eftersom han fattat beslutet att lägga fotbollsskorna på hyllan.

En ny fas i livet, även om det kanske största fasskiftet skedde för exakt ett halvår sedan, då han blev pappa till en liten dotter.

Enligt säkra källor är såväl vår gäst som storebror uppfostrade till det vi skulle kunna beskriva som svärmorsdrömmar, med stort engagemang i sina medmänniskor.

När det inte handlar om fokus på människor har vår gäst lagt stor energi på sin relativt nyinköpta stuga vid havet. Med samma energi som på fotbollsplanen har han tagit sig an renovering och markarbete.

Men lite tid till njutning har han ändå, bland annat som medlem i en exklusiv "köttklubb" och kött och klyftpotatis var för övrigt den stående menyn innan match, varje match under en väldigt lång karriär.

Tillika gällde det att klippa naglarna just på matchdagar, så vi undrar hur läget är ställt med naglarna nu när det är slut med matchrutinerna och är det så att vi kan ana en viss skrockfullhet hos vår gäst? 

Calle Norrbin var fredagsgäst i P4 Norrbotten 2/12 kl 15.00-15.45 - här kan du lyssna hela intervjun och även höra hans önskelåt (tom 170101). 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".