Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Helena Zimmer, Hushållningssällskapet och Susanne Johnsson
Helena Zimmer, Hushållningssällskapet och Susanne Johnsson Foto: Eleonor Norgren/Sveriges Radio
Lyssna
(1:38 min)
Lyssna
(1:38 min)
De ska förädla renkött från Norrbotten
Publicerat fredag 24 mars kl 06.10
Publicerat fredag 24 mars kl 06.10
Helena Zimmer, Hushållningssällskapet och Susanne Johnsson
Helena Zimmer, Hushållningssällskapet och Susanne Johnsson Foto: Eleonor Norgren/Sveriges Radio

Hushållningssällskapet och fyra renägare i Arvidsjaur får 3,5 miljoner kronor av Jordbruksverket för att vidareförädla renkött från Norrbotten.

Men för att renköttet ska kunna förädlas, behöver rennäringen hjälp att överleva, säger Susanne Johnsson, renköttsentreprenör i Luleå, och en av de som kommer att jobba i projektet.

– Det övergripande målet är att öka lönsamheten i rennäringen. 
Det handlar också om att göra det tillgängligt och berätta varifrån köttet kommer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".