Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
(3:06 min)
Prisvinnande karamellkokerskan Ulrika Fjellborg: Mycket lakrits kan ge kräkreflexer
Publicerat onsdag 5 april kl 10.41
Ulrika Fjellborg vid lakritskoket hemma i garaget.
Ulrika Fjellborg vid lakritskoket hemma i garaget. Foto: Tova Nilsson/Sveriges Radio.

Karamellkokerskan Ulrika Fjellborg har precis vunnit pris på lakritsfestivalen i Stockholm, men alla älskar inte salmiaksmaken.

Lakrits är som whiskey! Rävgift!

Hemma i garaget i Gammelstad är lakritskoket i full gång, mitt bland plastburkar och chokladmaskiner står en svart pokal, "Sveriges Favoritlakrits 2017" står det på den. 

Det var besökare på mässan som utsåg henne till vinnare, men lakrits är en vattendelare, älskad och hatad. 

– Det är svårt att säga vad det är som gör att man är antingen bu eller bä när det gäller lakrits, men här uppe i Sverige är vi mest förtjusta i den salta lakrtisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".