Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Staten har misslyckats i skogen

Publicerat fredag 17 maj 2002 kl 08.06
Staten ska vara ett föredöme när det gäller att skydda värdefull skog. Det har både statsministern och miljöministern sagt vid upprepade tillfällen. - Staten har totalt misslyckats med att skydda dom verkligt värdefulla urskogarna, säger biologen Mats Karström.
De privata skogsägarna, bland andra Allmänningen och SCA, har skyddat skogar med hotade växt- och djurarter. Dom statliga skogsbolagen AssiDomän, gamla Domänverket, Sveaskog och Statens fastighetsverk, har på 12 år, inom Jokkmokks kommun, inte skyddat ett enda skogsområde med hotade växt- eller djurarter. Trots att det finns en rapport från Naturvårdsverket där det finns 105 skogsområden i kommunen som bör skyddas.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.