Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Piteå sparar pengar genom arbetstidsprojekt

Publicerat onsdag 2 november 2005 kl 10.19

Piteå kommuns arbete med att ge alla 450 anställda inom handikapp- och äldreomsorgen möjlighet att arbeta heltid om man vill lyfts nu fram som ett gott exempel bland liknande projekt i landet. Förutom att alla fått heltidstjänster har samhället sparat 4, 5 miljoner kronor per år på att Piteås omsorgspersonal inte längre behöver ersättning från a-kassan.

Under åren 2002-2005 har regeringen avsatt 150 miljoner kronor för att stötta projekt som syftar till att ge deltidsarbetande möjlighet att gå upp till heltid. Ett 70-tal projekt i landet har fått pengar till detta varav Piteå kommun HELdel projekt är ett. Piteås projekt beskrivs som ett vinna-vinna-vinna-koncept, där både arbetstagare, arbetsgivare och staten är vinnare.

Målgruppen för HELdel-projektet i Piteå, som inleddes 2002, utgjordes av de 850 anställda inom äldre- och handikappomsorgen. Av dessa var 150 personer ofrivilligt deltidsarbetslösa.

- Alla 111 arbetslag inom handikapp- och äldreomsorgen i Piteå arbetar nu efter HELdel-modellen. Den innebär bland annat att man har flexibla individuella scheman som arbetslagen själva pusslar ihop. Nyordningen har inneburit att samtliga som var ofrivilligt deltidsarbetslösa vid projektstarten nu har möjlighet att arbeta heltid, berättar Lars-Gunnar Bergman; projektledare för HELdelprojektet.

Den som inte vill jobba heltid söker tjänstledig ner till den sysselsättningsgrad som de vill ha.

- För kommunen handlar det om ett nollsummespel, men friskare och nöjdare medarbetare som kan leva på sin lön är vinster som kan räknas in. De som vill fortsätta arbeta deltid, eller som vill minska sin arbetstid, har också fått sina önskemål tillgodosedda, säger Lars-Gunnar Bergman.

Största delen av personalstyrkan är positiva till projektet och vill inte återgå till det gamla systemet med deltidsanställningar och fasta scheman.

- Tryggheten att ha en heltidstjänst är mycket värd.

Lars-Gunnar Bergman sticker dock inte under stol med att det också finns personal som är missnöjda, Dessa är oroliga för övertalighet, ökad rörlighet mellan arbetslagen samt ökad kvälls- och helgtjänstgöring.

I juni 2005 avslutades HELdel-projektet och samtidigt beslutade socialnämnden i Piteå att permanenta projektet inom handikapp- och äldreomsorgen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".