Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Vuxenutbildningen blir dyrare för kommunerna.

Publicerat söndag 21 juli 2002 kl 08.53
Statens 5-åriga projekt Kunskapslyftet upphör vid årskiftet.
De statliga bidragen till kommunernas vuxenutbildning blir kvar, men de blir mindre än idag. I till exempel Jokkmokks kommun betyder det att statsbidraget minskar med 2, 5 miljoner kronor om året. Jokkmokks kommun måste därför skjuta till mer pengar. Kommunen räknar med att täcka cirka 80 procent av minskningen, vilket motsvarar 2 miljoner kronor. Nästa års budget för vuxenutbildning i Jokkmokk blir därmed mindre än idag. Men kommunen lovar att alla som vill ska få studera. - Vi utestänger inte någon från utbildning, men efterfrågan på vuxenutbildningen förväntas minska eftersom vi redan har utbildat så många under de här åren, säger Anita Lindfors, utvecklingschef i Jokkmokks kommun.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.