Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

3G-utbyggnaden väcker protester

Publicerat måndag 28 oktober 2002 kl 08.00
I takt med utbyggnaden av tredje generationens mobiltelefoni växer nu protesterna mot dom sk 3G-masterna. Bara i Gävle har 170 personer skrivit under protestlistor mot de master som planeras i Valboområdet och liknande motstånd finns också i Hudiksvall, Nordanstig, Ljusdal och Sandviken.
Rädsla för strålning, olycksrisker vid nedisning av master och hälsorisker är dom vanligaste skälen till den oro som växer hos privatpersoner i dom bostadsområden där masterna ska byggas. Spontana proteströrelser har också uppstått i flera kommuner - bara i Gävle har 170 personer skrivit under protestlistor mot de master som planeras i Valboområdet. Hans-Erik Andersson som jobbar med bygglovsfrågor på Gävle kommun säger dock till Radio Gävleborg att kommunen kommer att ta hänsyn till de närboendes åsikter i planarbetet. Totalt ska 350 nya master byggas i Gävleborgs län.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.