Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Norrlandslän missnöjda med SJ

Publicerat fredag 13 december 2002 kl 09.48
Regeringen bör ta bort SJ:s trafikeringsrätt för Norrland och tillsätta en norrlandsberedning. Det kräver 36 företrädare för näringsliv och myndigheter i de fem norrlandslänen.
Bland andra tillförordnade landshövdingen i Gävleborg, Monica Robin-Svensson, Ingrid Liljegrääs som är ordförande i landstingsstyrelsen Gävleborg och Lars Beckman, regionchef för Svenskt Näringsliv framför kraven idag på Dagens Nyheters debattsida. De menar att SJ:s nedläggningar av tågförbindelser och uteblivna satsningar på snabbtåg har skadat den regionala utvecklingen. Debattörerna föreslår tre alternativa vägar för den svenska järnvägspolitiken; förstärkt monopol, total avreglering eller upphandling och tidsbegränsat tillstånd.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.