Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Gävleborgs län fick igår 80 miljoner i EU-bidrag

Publicerat torsdag 6 mars 2003 kl 11.19
Olika näringslivsprojekt i Gävleborgs län fick drygt 80 miljoner kronor i EU-bidrag igår. Det är så kallade Mål 2-pengar som delas ut via Strukturfondsdelegationen.
Totalt 27 huvudsakligen näringslivsanknytna projekt fick bidrag i Gävleborg. Särskilt märks en satsning på det fiberoptiska laboratoriet i Hudiksvall som erhåller 16 miljoner kronor, drygt 8 miljoner kronor går till uppbyggnaden av Wij Trädgårdar i Ockelbo och 5 miljoner kronor avsätts för inrättandet av ett nytt naturrum i anslutning till Färnebofjärdens nationalpark. Delegationens ordförande är Christer Eirefelt. Och hans uppdrag var att fördela 200 miljoner kronor i EU-bidrag till näringslivet i Gävleborg, Dalarna och Västmanland. Christer Eirefelt säger att det kan vara svårt att dela ut pengarna på ett rättvist sätt: -Det finns ju till exempel konkurrensaspekten på det. Det ska alltså vara den typen av åtgärder som gagnar sysselsättning och tillväxt i hela regionen, inte bara det enskilda företaget.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.