Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

5.600 flyktingar per år till Gävle

Publicerat måndag 17 mars 2003 kl 09.41
50 nya jobb blir det när Migrationsverket den 5 maj öppnar landets nordligaste så kallade transitenhet för asylsökande i Gävle. Inte mindre än 5.600 flyktingar ska därefter passera den här flyktingslussen varje år.
Jobben är förstås välkomna men samtidigt uttrycker nu sjukvårdsansvariga i Gävle oro för att de 5 600 asylsökande som ska passera varje år ska öka trycket på sjukvården - särskilt inom psykvården befaras en ökad efterfrågan på vård. Torbjörn Modén, enhetschef för asylprövningen i Gävle, säger dock till Radio Gävleborg att omhändertagandet blir ett mindre problem, eftersom dom asylsökande bara stannar ungefär fem dagar i Gävle innan dom slussas vidare eller utvisas.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.