Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Räddningstjänst ointresserad av sjukvårdskurs

Publicerat fredag 28 mars 2003 kl 09.07
För att rädda än fler människoliv har räddningstjänsterna i södra Hälsingland under våren haft möjligheten att utbildas i enklare sjukvårdsinsatser. Men intresset för utbildningen har varit mycket lågt. Inga anställda i Ovanåker har gått kursen och endast en anställd i Bollnäs.
Under våren har det varit en två-dagars kurs i grundläggande akutsjukvård, allt ifrån hjärt- och lungräddning till syrgashjälp. Kursen har erbjudits till samtliga räddingstjänster i södra Häslingland. Och just i det här området kommer nu trycket på ambulanssjukvården att öka i takt med att akutsjukhuset nedmonteras. Tanken är att räddningtjänsten ska rycka ut och hjälpa människor i de fall där det är väntetid på ambulanserna. Men trots det har uppslutningen varit mycket blandad. Mest entusiastisk var räddningstjänsten i Söderhamn. Där gick nästan samtliga anställda kursen. Ovanåker är den raka motsatsen, ingen anstäld var med. Och i Bollnäs kommun, var Kilafors och Arbrå med, men endast en anstölld från räddningstjönsten i själva Bollnäs.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.