Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Företagen trivs allt sämre i Sandviken

Publicerat måndag 19 maj 2003 kl 11.38
Svenskt Näringslivs årliga kommunranking som visar hur företagarna ser på företagsklimatet i sina hemkommuner visar på fortsatt stora skillnader mellan kommunerna i Sverige och Gävleborgs län. Bara Söderhamn och Ovanåker klättrar på listan medan övriga kommuner i länet rasar nedåt i rankingen.
Länet är splittrat och i Hälsingland har man generellt bättre företagsklimat än i Gästrikland. I länet bibehåller Söderhamn förstaplatsen och Söderhamn har dessutom klättrat sex placeringar sedan förra året och hamnar nu på 113 plats av Sveriges 289 kommuner. Ovanåker är den enda andra kommunen i länet som klättrat i rankingen medan övriga kommuner i länet halkat neråt på rankinglistan. Den kommun som faller mest är Sandvikens kommun som tappar 29 platser och ligger nu på 212:e plats. Sämst företags i länet har enligt undersökningen Gävle som hamnar på en föga smivkrande 236:e plats bland landets kommuner.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.