Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Massivt medlemsstöd för Tommy Lindwall

Publicerat fredag 23 maj 2003 kl 09.09
Tommy Lindwall är ingen strejkbrytare. Det var vänsterpartiets medlemmar i Söderhamn överens om efter det extra medlemsmötet som hölls igårkväll. Tommy Lindwall har alltså partiets stöd som ordförande i barn- och ungdomsnämnden, och han säger till Radio Gävleborg att det känns bra med allt stöd i partiet, och att han respekteras för sitt sätt att visa att skolan är viktig.
Bakgrunden till mötet var partikollegan Tommy Lindwalls agerande under pågående konflikt med fackförbundet Kommunal. Tommy Lindwall har i egenskap av arbetsgivare och ordförande i barn- och ungdomsnämnden låst upp skolor, och hans partikamrat Marcus Häggström tycker att det är fel och har i debattartiklar krävt hans avgång. Enligt Anna Fält, som är ordförande för vänsterpartiet i Söderhamn, var samstämmigheten stor under mötet igårkväll att Tommy Lindwall inte är en strejkbrytare. Däremot kom det fram kritik mot partikollegan Marcus Häggström för hans agerande att gå ut i massmedia innan man tar upp frågan i det lokala partiet.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.