Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett utsläpp av fluorvätesyra har inträffat i en industrilokal i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.
(Publicerat idag kl 12.51)

P-avgifter påverkar ekonomi och trafik i Gävle

Publicerat onsdag 2 juli 2003 kl 09.50
Förra året fick Gävle kommun in sammanlagt drygt 16 miljoner kronor från parkeringsavgifter och parkeringsböter. Från första augusti höjs den högsta avgiften i centrum från 10 till 15 kronor timmen. Tanken är att det ska bli lättare att få parkeringsplats i statskärnan.
Av de drygt 16 miljoner som kommunen fick in från parkeringsavgifter och felparkerare kom 4,8 miljoner från parkeringsböter. Inkomsterna från p-böter varierar år från år och hänger samman med antalet patrullerande parkeringsvakter, säger Stefan Eriksson på kommuenens parkeringsenhet. Förra året var dom 12 vakter i Gävle. Det var fler än vanligt och det visade sig direkt i en 15-procentig ökning av intäkter från p-böter. I år är de bara åtta vakter som ska lappa på staden, men å andra sidan väntas intäkterna från parkeringsavgifter öka när man höjer avgiften i centrum från 10 till 15 kronor. Det är första höjningen sedan 1992. Förra året inbringade avgifterna över 11 miljoner kronor till kommunkassan.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".