Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Nya myggsvärmar på väg

Publicerat fredag 11 juli 2003 kl 08.06
Snart kläcks en ny omgång mygglarver i området kring Nedre Dalälven. Men som vi tidigare har berättat är pengarna för myggbekämpning nästan slut.
Hittills har sommaren varit relativt myggfri i nedre dalälvsområdet. Men det myckna regnandet i juni har lett till att stora mängder av mygglarver finns i våtmarkerna och väntar på att kläckas. Pengarna för BTI-bekämpning mot mygglarverna är i det närmast slut för i år. Det är frustrerande att inte kunna göra mer i sommar, säger Anette Wiktorsson, kommunalråd i Sandviken och ordförande för Nedre Dalälvens intresseförening. Hon hoppas mycket på förslaget att staten ska bidra med fem miljoner per år de kommande fem åren. Regeringens beslut i frågan om det statliga bidraget på totalt 25 miljoner kronor kommer i höst.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.