Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Granskningen av LSS fortsätter

Publicerat onsdag 12 december 2001 kl 07.49
Bara åtta procent av de funktionshindrade i länet har fått den individuella plan för stöd som dom har rätt till enligt lagen om särskilt stöd å service (LSS.) Det här visar en undersökning som nyligen gjorts av Socialstyrelsen. Merparten av dom åtta procenten hör hemma i Sandviken, Gävle och Nordanstig. Medan Ljusdal, Bollnäs och Hudiksvall bara har upprättat en enda individuell plan vardera - trots att planen har funnits i över åtta år.
Den individuella planen är den enskildes verktyg att få bestämma över sitt eget liv, och att kunna sätta upp mål i framtiden som alla gemensamt arbetar mot. Orsaken till att läget är så här är att både kommuner och handikappade är okunniga om stödet - det säger Lars Löw som är handikappombudsman.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.