Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Bollnäs

Hälsingland vill satsa på närproducerad mat

Publicerat torsdag 10 september 2009 kl 07.59
Närproducerad mat i Hälsingland står i fokus. Foto Magnus Hansson SR Gävleborg

Det satsas mycket på att lyfta fram den närproducerade maten i Hälsingland just nu. I slutet av september kommer några av Sveriges främsta matentreprenörer till Bollnäs för att inspirera matintresserade under två dagar.

Syftet är bland annat att synliggöra de små lokala producenterna och att  få fler att vilja satsa på Hälsinglands matkultur.

Arrangör är Smaklust Gävleborg, Bollnäs och Söderhamns kommun och Länsstyrelsen.

 – Det finns för mycket av global mat som är torftig, säger Nina Östman som är projektledare för matseminariet i Bollnäs och som nu bland annat vill ha en bättre krogkultur i Hälsingland.

Magnus Hansson
magnus.hansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".