Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Ny bandyhall i Bollnäs

Publicerat onsdag 2 mars 2011 kl 16.04
Björn Johnsson: "Vi får ner kostnaderna och allt finns där"
(1:42 min)
Björn Johnsson är en av de företagera som vill bygga en övertryckshall i Bollnäs. Foto: Agneta Sundberg.

Nu har en ny företagsgrupp i Bollnäs presenterat ännu en plan för en bandyhall. Det är en grupp om åtta bollnäsföretag och Milko som tillsammans ska bygga en Airdome - en så kallad övertryckshall - vid mejeriet.

Kostnaden beräknas till omkring 33 miljoner och kan stå klar i november 2012. Björn Johnson från Ängabyggen är en av de drivande till planerna:

– Vi har ju börjat med att fråga oss vad vi har råd med, och inte vad som är drömscenariot.

Varför har tycker ni att den ska ligga vid mejeriet?

– Därför att vi kan få ner kostnaderna genom att nyttja bra lokaler på mejeriet, säger Björn Johnson.

Att bygga ihop en såkallad övertryckshall med mejeriets gamla ostlager skulle ge många fördelar menar Björn Johnson. Ostlagret är 5000 kvadratmeter stort och lokalen kan användas som mässhall, restaurang och där ryms till och med en hockeyrink.

På mejeriets område finns också byggnader som kan byggas om till omklädningsrum, vaktmästeri och serviceanläggning. Dessutom är förutsättningarna för att kunna tillverka is till en bra kostnad mycket goda säger Björn Johnson:

--Det finns fjärrvärme och färskvatten, allt finns där.

Upp till kommunen
För att det ska bli ett hallbygge krävs att Bollnäs kommun ger klartecken, är villiga att hyra arenan för tre miljoner om året och naturligtvis att Bollnäs bandy vill spela där.

Anders Strandberg är bandyföreningens ordförande och han är glad att så många engagerar sig i hallfrågan. Om bästa platsen är vid mejeriet tycker han är för tidigt att uttala sig om först vill han få mer information.

– I slutet av veckan kommer vi träffa kommunledningen och diskutera en hall, menar Anders Strandberg.

När vill ni att en bandyhall ska stå klar i Bollnäs?

– Så snart som möjligt naturligtvis. Det har ju dragit ut på tiden den här processen så vi vill ha den så fort som möjligt.

Agneta Sundberg
agenta.sundberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".