Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
ishockey

Czarnecki på väg bort?

Uppdaterat torsdag 3 mars 2011 kl 13.25
Publicerat torsdag 3 mars 2011 kl 12.41
Michael Sundlöv: "Det kan bli en fortsättning ändå"
(3:11 min)

Brynäs bekräftar i ett pressmeddelande i dag att tränaren Niklas Czarnecki har sagt upp sitt kontrakt med klubben. Czarnecki utnyttjar en klausul i kontraktet och säger upp avtalet med Brynäs redan nu, ett år innan kontraktet går ut. Det gör att han nu kan ta ett annat jobb nästa säsong.

Brynästränaren Niklas Czarnecki utnyttjar en klausul i kontraktet och säger upp avtalet med elitserieklubben redan nu, ett år innan kontraktet går ut. Det gör att han nu kan ta ett annat jobb till nästa säsong.

Czarnecki kom till Brynäs till säsongen 2007-08.

"Jag har informerat spelarna och nu siktar vi alla mot ett underbart slutspel där vi har alla möjligheter att gå långt", säger Czarnecki i ett pressmeddelande.

Michael Sundlöv uttalar sig i radion
P4 Gävleborg intervjuade i dag Brynäs sportchef Michael Sundlöv som sa så här om situationen:

– Det hade varit roligt om detta besked inte hade kommit men samtidigt är jag fullt medveten om att vi har den här klausulen i kontraktet så vi var förberedda på att det kunde komma.

Blev du förvånad över att han utnyttjade den här klausulen?

– Nej, det finns ju en anledning till att man skriver en sådan klausul i kontraktet. Det kan ju vara många olika orsaker.

Men varför hade ni den här klausulen då?

– Det finns ju många olika anledningar till att man har det, och det är väl egentligen någonting som är mellan oss och den anställde så det vill jag inte gå in på.

Vad innebär det här för er?

– Egentligen innebär det inte så mycket mer än att det kontrakt som vi hade med Niklas Czarnecki till 2012-04-31 nu räcker till 2011-04-31. I sak så betyder det här inte så mycket här och nu. Sedan efter slutspelet ska vi ta tag i tränarfrågan.

 Är det helt klappat och klart att Czarnecki lämnar er?

– Nej, det är det inte. Det kan mycket väl vara så att vi sätter oss ner och förhandlar med Niklas om en fortsättning ändå fast han har sagt upp sig.

Hur tror du att det här kan påverka truppen inför slutspelet?

– Det skulle förvåna mig mycket om det i en värld med profesionella spelare och spelare om det överhuvudtaget skulle påverka någon. Någon expert har ju sagt att ingen leder laget nu när han har sagt upp kontraktet, men det här är ju någonting som vi lever med dagligdags eftersom det finns kontrakt som går ut olika tider. Jag tycker att den experten nedvärderar alla som håller på med sport överhuvudtaget  genom att säga att det skulle påverka de aktiva så mycket att man skulle prestera sämre bara för att man inte vet vem som ska leda laget nästa säsong. Vi lever här och nu och ska prestera så bra som möjligt i kommande slutspel!

Har ni någon annan tränare på gång?

– Nej, men i mitt dagliga jobb så tittar jag på vad som kan hända och vad som kan vara tillgängligt, men vi kommer att sätta klorna i det här riktigt ordenligt när slutpelet är färdigt, säger Brynäs sportchef Michael Sundlöv.

Erika Hällberg
erika.hällberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".