Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ljusdal

Miljonsatsning i Järvsö dröjer

Publicerat onsdag 25 juli 2012 kl 07.11
"Det är inte acceptabelt"
(1:07 min)
Pär Johansson, krögare. Foto: Christian Höijer / Sveriges Radio

Det planerade restaurang- och lägenhetshotellet i Järvsö försenas. 40-miljonerssatsningen skulle vara verklighet vid jul. Men enligt krögaren och en av initiativtagarna Pär Johansson så har ett investeringsstöd från Tillväxtverket dragit ut på tiden.

– Det är inte acceptabelt tycker jag. Handläggningstiderna kan inte vara så långa. Jag har min del klar med kapital och banker, jag står bara och väntar. Vi vet precis vad vi ska göra, vi vet precis hur vi ska göra det och vi vet att det kommer bli väldigt bra. Tillväxtverket är den absolut sista instansen, och nu har vi väntat sen årsskiftet. säger Pär Johansson.

Trots de skarpa orden från Pär Johansson så ser Tillväxtverket inget konstigt i att det inte fattats något beslut än. Det kan, säger en av handläggarna, bero på att det saknas uppgifter i ansökan, exempelvis att finansieringen inte är helt klar.

Kan dröja till nästa sommar
Pär Johansson säger att man utan stödet kan bli tvungna att ändra i sina planer angående bygget. Till exempel kan det bli aktuellt att till en början bara bygga restaurangen och skjuta hotellet på framtiden.
Och de första planerna på att slå upp portarna med julbord till vintern får man nu alltså ändra på.

– Som det ser ut dröjer det till nästa sommar innan vi kan komma igång, säger Pär Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".