Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Ellinor från Valbo på första lägret efter Utøya

Uppdaterat torsdag 4 juli 2013 kl 16.59
Publicerat torsdag 4 juli 2013 kl 16.26
"Hur hanterar man att så många av ens medlemmar blir mördade?"
(0:25 min)
Ellinor Eriksson, SSU-ordförande från Valbo, deltar i ett sommarläger i Norge. Foto: Christne Olsson/SR Gävleborg.

Ellinor Eriksson, SSU-ordförande från Valbo, deltog under torsdagen i det norska arbetarpartiets ungdomsförbunds första sommarläger efter attentatet på Utöya.

Det har snart hunnit gå två år sedan den där julidagen när Norge skakades av två terrorattentat. Ett mot Regjeringskvartalet i centrala Oslo och det andra mot det det norska arbetarpartiets ungdomsförbunds årliga sommarläger.

I år valde man återigen att anordna ett sommarläger. Drygt 700 ungdomar hade samlats på den nya lägerplatsen Gulsrud, som ligger bara några kilometer från Utöya.

Ellinor Eriksson, SSU Ordförande från Valbo, var en av dem. Den huvudsakliga känslan i samband med lägret var ändå glädje, berättar hon.

– Det var faktiskt fantastiskt kul att få se så många AUF:are samlade och ha allt det där som ett sommarläger handlar om, både politik och bad, säger hon.

Samtidigt har det varit en tuff tid för systerorganisationen i grannlandet.

– Hur hanterar man som organtisation att så många av ens medlemmar blir mördade med politiska syften? Hela rättsprosessen tog långt tid, säger hon.  

Men det norska arbetarpartiets ungdomsförbunds har hela tiden jobbat medvetet för att hantera händelsen på ett så bra sätt som möjligt, berättar Ellinor Eriksson.

– Gärningsmannen ska inte få vinna. Han ska inte få rätt. Den övertygelsen har gjort att man har tagit sig framåt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".