Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Myten om Stenmurklan

Publicerat söndag 21 april 2002 kl 11.42
Våren är här och med den säsongen för stenmurklor. Och trots att den är giftig anses svampen vara en delikatess på matbordet.
Men hur man än förväller eller torkar stenmurklan finns det alltid gift kvar i svampen. De flesta vet att stenmurklan är giftig och många tror att det går att få bort giftet genom att antingen förvälla eller torka den. Men det stämmer inte, efter att ha förvällt svampen två gånger fem minuter finns det uppemot 15% kvar av giftet gyromitrin. Och efter en torkperiod på tre månader hela 70%.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.