Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

All tågtrafik mellan Gävle och Örebro inställd

Publicerat onsdag 2 december 2015 kl 16.10
 
1 av 6
Tåg ur spår Frövi Sällinge
2 av 6
Under en av vagnarna låg det brädor som släpats med från en järnvägsövergång. Foto: Carina Galanou Ipsonius
Tåg ur spår Frövi Sällinge
3 av 6
Hjulen på de två sista vagnarna var borta när det stannade efter flera kilometer. Foto: Carina Galanou Ipsonius
Tåg ur spår Frövi Sällinge
4 av 6
Åtskilliga stolpar till kontaktledningen, signaler och sliprar skadades vid urspårningen. Foto: Carina Galanou Ipsonius
Urspårat tåg vid Sällinge.
5 av 6
Tåget körde flera kilometer med sista vagnen urspårad. Foto: Carina Galanou Ipsonius
Karta Tågurspårning
6 av 6
Här i närheten av krysset står det urspårade tåget efter att de sista vagnarna släpat i flera kilometer. Karta CartoDb

All tågtrafik mellan Gävle och Örebro är inställd. Det efter att ett godståg natten till onsdagen spårade ur söder om Sällinge norr om Frövi i Örebros län. 

– Godståget har rivit upp sliprarna mellan tågrälsen och verkar även fått med sig trä från en tågövergång som fastnat under vagnarna, säger P4 Örebros reporter Carina Galanou som var på platsen under onsdagen.

Det var vid tretiden natten mot onsdag som tåget spårade ur. Tåget tappade hjulen, men fortsatte ändå och orsakade stora skador på spåret från Frövi. All trafik via Frövi har stoppats. Det drabbar bland annat resenärer mellan Örebro och Gävle samt Mellan Lindesberg och Örebro. Bussar ersätter.

Det var på sista vagnen på godståget som hjulen försvann vid Frövi station och sen har vagnen släpat närmare en mil. Det urspårade tåget har orsakat omfattande skador på sliprar, växlar och även på kontaktledningar och signaler. Om det var fel på vagnen eller spåret som orsakade urspårningen är oklart.

All tågtrafik mellan Örebro och Gävle har stoppats och resenärerna får åka buss istället. Viss annan tågtrafik påverkas också, bland annat mellan Lindesberg och Hallsberg.

Det är ännu för tidigt att säga när järnvägstrafiken norr om Frövi kan komma igång igen. Här hittar du information om tågläget. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".