Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Regionrådet efter krismötet: Det har vållat mycket känslor

Publicerat tisdag 26 april 2016 kl 13.13
"Det viktigaste är patientsäkerheten"
(0:44 min)
Ambulans. Foto: Bertil Ericsson/TT.
1 av 2
Trots ett 30-tal uppsägningar kvarstår beslutet om jourtid. Det meddelades efter Regionledningens möte. Foto: Bertil Ericsson TT
Regionrådet Tommy Berger (S) menar att patientsäkerheten är det viktigaste, och beslutet om jourtid kvarstår trots massuppsägningarna.
2 av 2
Regionrådet Tommy Berger (S) menar att patientsäkerheten är det viktigaste, och beslutet om jourtid kvarstår trots massuppsägningarna. Foto: Wenda Hajo / Sveriges Radio

Efter krismötet som regionledningen kallat till sig angående ambulansens massuppsägningar kvarstår beslutet om jourtid i stället för övertidsersättning, som gjort att ett 30-tal sagt upp sig i protest. Men patientsäkerheten är ändå säkrad, lovar regionrådet Tommy Berger.

– Det har varit en protest som vållat mycket känslor, och det har ju inte varit bra i sig. Det är bara att beklaga att processen blivit på det sättet, säger Tommy Berger.

Ambulansledningen bjöds in till regionberedningen i dag för att diskutera massuppsägningen inom ambulansen, som varit en konsekvens av beslutet att införa jourtider i stället för övertidsersättning.

Men efter mötet meddelar ledningen att beslutet om jourtider kvarstår. Och oron för att bristen på personal ska hota patientsäkerheten är borta, menar Tommy Berger.

– Vi har fått en bra och övertygande bedömning från verksamhetens sida att man kan garantera patientsäkerheten, säger han och tillägger att elva nya personer rekryterats. 

– Det finns alltså ett intresse även under de här omständigheterna. Och det är ett fortsatt rekryteringsarbete. 

Men är det ambulanssjuksköterskor då?

– Om man inte tidigare har jobbat inom ambulansen så är det klart att man har en inlärningsperiod. Ett krav är att man ska ha minst två års erfarenhet. Det är önskvärt att man är specialutbildad, men alla är inte det, säger Tommy Berger. 

Orsaken till beslutet om jourtid handlade ju om ekonomin, men nu när man är tvungen att rekrytera från bemanningsföretag eller timanställa de som sagt upp sig blir det ju dyrare?

– Det primära här just nu har varit att prioritera kvalitén och patientsäkerheten och ekonomin är underordnad. Men visst kommer vi att ha fortsatt tufft med ekonomin. Och vi kommer jobba för att ha en rimlig kostnadsutveckling. Det kommer vi att behöva göra i hela organisationen. 

Hur tycker du att ledningen hanterat implementeringen av det här nya beslutet?

– Att processen inte varit helt bra, det torde ha framgått. Och nu börjar vi arbetet med att återuppbygga förtroendet igen. Vill man inte eller kan arbeta jour så finns det alternativa lösningar. 

Hör hela intervjun med Tommy Berger nedan. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".