Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Linus överraskar med choklad i brödet!

Publicerat torsdag 3 november 2016 kl 16.11
Så lyckas du med ditt bröd! Hör hela veckans bakskola här.
(19 min)
Linus Larrson med resultatet av veckans brödskola: Chokladfrallor och Äppelbröd! Foto: Wenda Hajo / P4 Gävleborg
1 av 3
Linus Larrson med resultatet av veckans brödskola: Chokladfrallor och Äppelbröd! Foto: Wenda Hajo / P4 Gävleborg
Linus Larsson överraskade med en hemlig fyllning i frallorna som visade sig vara choklad! Foto: Wenda Hajo / P4 Gävleborg
2 av 3
Linus Larsson överraskade med en hemlig fyllning i frallorna som visade sig vara choklad! Foto: Wenda Hajo / P4 Gävleborg
Bästa sättet att kontrollera om brödet är färdiggräddat är att ta tempen. Frallor ska ligga på ca 96 grader. Foto: Wenda Hajo / P4 Gävleborg
3 av 3
Bästa sättet att kontrollera om brödet är färdiggräddat är att ta tempen. Frallor ska ligga på ca 96 grader. Foto: Wenda Hajo / P4 Gävleborg

Linus Larsson från Söderhamn är plattsättaren som vann "Hela Sverige bakar" 2015. Under hela den här hösten lär han P4 Gävleborgs lyssnare grunderna i bakning.

Den här veckan lär vi oss hur vi lyckas bäst med att baka vårt egna bröd.

Hör hela bakskolan ovan!

Linus Larssons chokladfrallor

 8 stycken

  • 25 gram Jäst
  • 2,5 dl Kallt vatten
  • 1 msk Olivolja
  • 1 msk Flytande honung
  • 1 tsk Salt
  • 1 dl Fiberhavregryn
  • 1 dl Vetekli
  • 5 dl Vetemjöl (Manitoba cream)
  • 50g grovt hackad mörk choklad
  1. Rör ut jästen i vattnet
  2. Blanda i allt till en deg, saltet sist
  3. Knåda det lite så du får en smidig deg att arbeta med därefter blandar du in den hackade chokladen
  4. Forma degen till 8 frallor
  5. Toppa med solrosfrö, havregryn
  6. Täck med plastfolie och bak handduk och låt den stå i kylen över natten
  7. Ta gärna ut frallorna 30 minuter innan gräddning, så får degen en extra jäsning innan gräddningen men går bra direkt från kylen också
  8. Grädda i ugnen i cirka 20 minuter på 250 grader
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".