Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sekohärvan

Bosse Hedin satt i Sekos fritidsförenings styrelse

Publicerat torsdag 15 december 2016 kl 11.34
"Vi vet inte hur mycket som finns kvar av pengarna"
(1:24 min)
Advokaten Anders Grahn och Bosse Hedin går in i rättsalen i Seko-härvan.
1 av 3
Advokaten Anders Grahn och Bosse Hedin går in i rättsalen i Seko-härvan. Foto: Christian Höijer/Sveriges radio
Ombuden Anders Grahn och Mikael Sandy, som representerar Bosse Hedin och den så kallade fritidsföreningen samt Sekos ombud Dennis Westermark och Charlotte Nothnagel gör sig redo att gå in i rättssalen.
2 av 3
Ombuden Anders Grahn och Mikael Sandy, som representerar Bosse Hedin och den så kallade fritidsföreningen samt Sekos ombud Dennis Westermark och Charlotte Nothnagel gör sig redo att gå in i rättssalen. Foto: Christian Höijer/Sveriges Radio.
Tvisterna kring Sekohärvan prövas nu rättsligt.
3 av 3
Tvisterna kring Sekohärvan prövas nu rättsligt. Foto: Christian Höijer/Sveriges Radio.

På torsdagen rätades ett av frågetecknen i den så kallade Sekohärvan ut. Det framkom då att Bosse Hedin var styrelseledamot i Seko Väg och Ban Gävle-Dalas fritidsförening.

Den tidigare Sekoombudsmannen Bosse Hedin i Ljusdal var samtidigt som han satt i styrelsen för den lokala Sekoklubben Väg & Ban Gävle Dala även styrelsemedlem i den fritidsförening som klubben startade upp. Det uppger hans ombud.

Under flera år förde Sekoklubben Väg och Ban Gävle-Dala över mer än fjorton miljoner kronor till en fritidsförening, som i sin tur startade ett aktiebolag. 

Uppgifterna om vilka som egentligen suttit i fritidsföreningens styrelsen har inte varit kända sedan den så kallade Sekohärvan började nystas upp 2015. 

Uppgifterna kring vilken roll Bosse Hedin har haft i fritidsföreningen är viktig för att klargöra hans roll i att pengarna förts över från Sekoklubben till fritidsföreningen, pengar som Seko centralt nu vill ha tillbaka.

Seko menar att det rör sig om en jävsituation, vilket gör att styrelsebesluten om att föra över pengarna inte är giltiga. 

Advokaten Dennis Westermark företräder Seko. 

– Vi vet inte hur mycket av pengarna som finns kvar. Nu har det sipprat ut lite mer information kring vad de påstår att de använts till. Men vi har inte fått något underlag, säger han. 

Den muntliga förberedelsen under torsdagen kretsade kring att Sekos advokater sökte svar på turer i härvan. Men att fritidsföreningen och Hedins försvarare inte svarar på mer än vad de behöver. 

– Det är inte vi som driver målet. Du får fråga dem vad de vill. Vi motsätter oss det som de begär. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".