Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Rabarberscones med Linus

Publicerat torsdag 1 juni kl 14.09
Rabarberscones i bakskolan
(9:40 min)
Linus bakar rabarberscones
Foto: Natalie Gerami/P4 Gävleborg

Linus Larsson från Söderhamn är plattsättaren som vann "Hela Sverige bakar" 2015. Nu kan vi följa hans bakskola varannan torsdag, här i P4 Gävleborg.

Ingredienser till saftiga rabarber- och vaniljscones

(Räcker till 12 scones)

  • 9 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk salt, 1 dl socker
  • 150 g smör eller margarin
  • 1 ägg
  • 2 dl vaniljyoghurt
  • 150 g rabarber

Fyll med vad du vill. Det är fantasin som sätter gränser.

  1. Blanda de torra ingredienserna i en skål och tillsätt smöret.
  2. Nyp ihop till en smulig deg.
  3. Skala rabarbern och skär den i tunna skivor.
  4. Tillsätt rabarber, ägg och yoghurt i skålen och blanda snabbt ihop till en deg.
  5. Kavla ut degen till en 2 cm tjock platta.
  6. Använd ett pepparkaksmått eller ett runt mått och stansa ut cirklar som är cirka 8 cm i diameter.
  7. Lägg sconesen på en plåt med bakplåtspapper. 

Grädda på 225 grader i ca 12 minuter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".