Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Socialdemokraterna i Gävle

Publicerat onsdag 31 maj 2006 kl 13.18

Arbete och tillväxt - Skapa ett kommunalt samverkansorgan mellan länets kommuner för arbete och tillväxt. Åtgärdsprogram för tillväxt och regional utveckling mellan privat och offentlig sektor. Bygga vidare på långsiktiga infrastruktursatsningar. Stärka Gävle hamn som centrum i nationell och internationell transportkedja. Jobba för ett jämlikt arbetsliv och väl fungerande arbetsmarknad. Bekämpa diskriminering och segregation. Stödja integration och mångfald i arbetslivet.

Trygghet och välfärd - Utbyggnad med fler familjecentraler i kommunen för att främja god hälsa för ungdomar och trygga föräldrar. Ge enskilda personer större självbestämmande i hemtjänsten. Ökad tillgänglighet i äldreomsorgen. Hälsocentraler i centrala lägen i stadsdelarna. Hitta lösningar på sociala och ekonomiska problem som orsakar hemlöshet. Förbättra missbruksvården med alternativa behandlingar på hemmaplan.

Kunskap och kompetens - Fler lärare och trygga studiemiljöer från förskola till gymnasium. Uppmuntra ungdomars företagsamhet. Bygga upp lärcentrum för distansstudier mellan kommunen och högskolan. Stödja högskolans vision om ytterligare kvalificerad utbildning och forskning. Mindre barngrupper i förskolan och högt ställda krav på pedagogisk kvalitet. Lärlingsutbildningar inom gymnasieskolan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".