Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Kristdemokraterna i Gävle

Publicerat onsdag 31 maj 2006 kl 13.40

Fler jobb genom bättre näringslivsklimat
Alldeles för många saknar jobb i Gävle
Gävle behöver därför många fler företag och fler lönsamma företag. Vår välfärd är beroende av att fler arbetstillfällen skapas. Kommunens förvaltningar och politiker måste värna om företagens framgång. Tjänstegarantier behövs för att förbättra servicen. Kommunen bör köpa fler tjänster av företagen och sluta konkurrera med företagen genom att upphöra med olika tjänster. Kommunen ska göra allt för att stötta företagen och inrätta ett näringslivsråd.

Värdig äldreomsorg
- Trygghet och omsorg är viktigt för alla
Alla äldre måste ges en möjlighet att få en meningsfull vardag med möjlighet till utevistelse men också mat och omvårdnad när det passar den äldre. Det behövs fler seniorbostäder och platser i särskilda äldreboenden. Alla över 85 år ska ges rätten att få ett äldreboende om de känner att de inte orkar bo kvar hemma. Stödet till anhörigvårdare ska utökas. Personalen som jobbar inom äldreomsorgen ska få vidareutbildning och lågavlönade ska ges en rejäl löneökning.

Mer valfrihet för familjerna
- Gävle behöver trygga och öppna familjer

Familjerna har idag en stressad tillvaro med många måsten. Barn behöver mer tid med sina föräldrar och föräldrar behöver mer tid med sina barn. Kommunalt vårdnadsbidrag införs. Familjestationer inrättas som kan erbjuda rådgivning och stöd. Familjestationerna ska inte bara tillhandahålla ett smörgåsbord av olika utbildningsformer, de ska även ha Supernannies som kan göra hembesök. Dessutom ska de ha dygnet-runt-öppen telefon och fungera som en mötesplats för föräldrar som vill starta samtals- eller stödgrupper och  förmedla jourfamiljer hos vilka ungdomarna både kan få stöd samt tillfällig bostad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".