Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Centerpartiet i Bollnäs

Publicerat onsdag 31 maj 2006 kl 14.03

För oss är den absolut viktigaste valfrågan: 

1. Att Bollnäsborna ska ha ett arbete och lön att leva på
Det ger den valfrihet, självkänsla och framtidstro som alla är värda. HUR? Genom att vi ger förutsättningar för Ett företagsamt Bollnäs. Med god, tillgänglig och flexibel kommunal service. Bra mark –och planberedskap. Låg kommunal skatt. Alternativa driftsformer av offentliga tjänster. Utveckling av mark och byggnader kring järnvägen. Miljöförbättringar i stadskärnan och kommundelscentra. Kulturkvarterets möjligheter tillvaratas. Satsning på forskning och utveckling. Ytterligare utbud av handel. Det ger en fortsatt ökad inflyttning och förutsättningar för nästa valfråga;

2. Ett tryggare och öppnare Bollnäs
Det får vi genom ökad valfrihet inom barnomsorg och äldreomsorg. En närvård värd namnet, i samarbete med landstinget. En skola med stort elev  – och föräldrainflytande. En flexibel och bra svenskundervisning för våra invandrare. Fler poliser med lokal förankring. Vi tillvarata den goda sociala kontrollen som betyder att vi bryr sig om hur grannen mår. Ett bemötande som är fritt från diskriminering pg a kön, ålder och ursprung. Ett starkt kommunalekonomiskt ansvar. Ett gott värdskap som ger ökad inflyttning och ökat antal besökare.

Vår nästa hjärtefråga är:
3.Ett grönare Bollnäs.
Satsning på förnyelsebar energi.Ett aktivt miljöarbete. Goda kommunikationer. Utveckling inom de gröna näringarna för landsbygdens utveckling. Livsmedelssektorn förstärks. Vi hävdar vikten av ett rikt förenings –och kulturliv som ges ett ökat inflytande.En stark satsning på turism Bollnäs ska präglas av frimodighet som visar att vi duger Nyfikenhet och vilja att våga förändra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".